Европейската комисия даде зелена светлина на третия транш от средствата

...
 
Европейската комисия даде зелена светлина на третия транш от средствата
Коментари Харесай

ЕК отблокира последните средства за възстановяване на Италия след пандемията

 

Европейската комисия даде зелена светлина на третия транш от средствата за възобновяване на Италия след пандемията, като откри, че страната е изпълнила приемливо задачите за отблокиране на помощта, съобщи БГНЕС.

Италианският министър-председател Джорджа Мелони изрази удовлетворение от решението, като го назова „ превъзходен резултат, който ще разреши на Италия да получи плануваните за 2023 година 35 милиарда евро. “

Третият транш от средствата за възобновяване на Италия в размер на 19 милиарда евро беше замразен от Брюксел в очакване на уточнения по отношение на разпределението на средствата и постигането на задачите.

Промените, препоръчани от италианското държавно управление понижиха третия транш до 18,5 милиарда евро, защото Италия отсрочи осъществяването на цел, обвързвана с повече студентски общежития.

Междувременно четвъртият транш ще бъде повишен от 16 милиарда евро на 16,5 милиарда евро.

Италия ще получи 191,5 милиарда евро до 2026 година, само че финансирането зависи от промените, които би трябвало да бъдат осъществени в подмяна на помощта.

Забавянето на отпущането на европейските средства рискува да забави икономическия напредък и да утежни финансовото положение на полуострова.

Публичният дълг на Италия възлиза на над 144% от брутния вътрешен артикул (БВП), което е най-високото съответствие в еврозоната след Гърция.

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР